“Rolls-Royce” blen uzinën e avionëve të “Siemens”

“Siemens” do ti shesë “Rrolls-Royce”-it uzinën e saj elektrike për pjesë avionike (eAircraft).

1220861
“Rolls-Royce” blen uzinën e avionëve të “Siemens”

Kompania më e madhe e Evropës në sektorin e teknologjisë, “Siemens” ka firmosur një kontratë shitjeje me firmën angleze “Rrolls-Royce”, një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë të motorëve për avionë.

Siemens” do ti shesë “Rrolls-Royce”-it uzinën e saj elektrike për pjesë avionike (eAircraft).

Në një komunikatë që ka bërë “Siemens” bën të ditur se kontrata për shitjen e kompanisë “eAircraft”, një firmë e holldingut e themeluar si ‘startup’, tek kompania britanike “Rolls-Royce” është nënshkruar në Panairin Aeronautik të Parisit.

Firma “eAicraft” e “Siemens”-it ka sot 180 të punësuar në Gjermani dhe Hungari, thuhet në vijim të komunikatës, por nuk jepen detaje financiare në lidhje me shitjen.Lajme të ngjashme