BE-ja paralajmëron kundërmasa ndaj SHBA-së për taksat mbi automjetet

Në një letër drejtuar autoriteteve amerikane, Komisioni Evropian theksoi se prodhimet amerikane me një vlerë që arrin deri në 294 miliardë dollarë, mund të preket nga masat e marra nga BE-ja dhe partnerët e tjerë tregtarë të SHBA-së...

1004120
BE-ja paralajmëron kundërmasa ndaj SHBA-së për taksat mbi automjetet

Shtetet e Bashkuara të Amerikës rrezikojnë të preken nga kundërmasat e partnerëve të tyre tregtarë, të cilat mund të prekin 294 miliardë dollarë të prodhimeve amerikane, nëse Presidenti Donald Trump vë në zbatim kërcënimin e tij për të taksuar importin e automjeteve të huaja, paralajmëroi të hënën Bashkimi Evropian.

Në një letër drejtuar autoriteteve amerikane, Komisioni Evropian theksoi se prodhimet amerikane me një vlerë që arrin deri në 294 miliardë dollarë, rreth 19% e eksporteve amerikane në vitin 2017, mund të preket nga masat e marra nga BE-ja dhe partnerët e tjerë tregtarë të SHBA-së.Lajme të ngjashme