Komisioni Evropian shton ndihmat financiare për Italinë, Greqinë dhe Spanjën

KE-ja parashikon të spostojë investimet nga vendet e Evropës Qendrore e Lindore, me 30 vlerë miliardë euro për t’i orientuar ato në Greqi, Itali dhe Spanjë...

981253
Komisioni Evropian shton ndihmat financiare për Italinë, Greqinë dhe Spanjën

Brukseli parashikon të spostojë investimet nga vendet e Evropës Qendrore dhe Lindore, me 30 vlerë miliardë euro, çka do të thotë ndërprerje e kuotave të bilancit për politikat e kohezionit me Poloninë dhe Hungarinë, për t’i orientuar ato në Greqi, Itali dhe Spanjë.

Sipas gazetës "Financial Times", Bashkimi Evropian do të prezantojë në orët në vazhdim një dokument që demonstron se si Komisioni po vlerëson kriteret për dhënien e fondeve duke lënë Evropën Qëndrore dhe Lindore të përballojë një shtrëngim më të madh nga 10% i programit total të kohezionit.

Ndërsa për Poloninë është parashikuar një shkurtim fondesh prej 23%, për Spanjën, Greqinë, Italinë është parashikuar një rritje fondesh.

Për Athinën është parashikuar një rritje prej 8%, për Italinë 6,4% ose 38,6 miliardë dollarë, ndërsa për Spanjën 5% ose 34 miliardë dollarë. /ATSHLajme të ngjashme