Banka e 7-të më e madhe në botë mori licencën për veprimtari bankare në Turqi

Turqia i dha leje për veprimtari bankare bankës së 7-të më të madhe në botë, ‘Bank of China’ me qendër në Kinë.

Banka e 7-të më e madhe në botë mori licencën për veprimtari bankare në Turqi

Turqia i dha leje për veprimtari bankare bankës së 7-të më të madhe në botë, ‘Bank of China’ me qendër në Kinë.

Me miratimin e licencës, duke filluar që nesër, kjo bankë mund të kryej veprimet bankare në Turqi.

Kryetari i Autoritetit të Rregullimit dhe Mbikëqyrjes së Sistemit Bankar (BDDK), Mehmet Ali Akben tha se “Ne miratuam licencën bankare të Bank of China Turkey AS. Më parë (10 janar 2017) kësaj banke i ishte dhënë e drejta për tu hapur në Turqi kurse tani iu dha licenca. Bank of China Turkey AS tani mund të fillojë zyrtarisht veprimet bankare”.    Lajme të ngjashme