Turqia, e para në eksportin e mjeteve motorike drejt BE-së

Në eksportin e mjeteve me motor drejt vendeve anëtare të Bashkimit Evropian, Turqia është renditur e para në 2016-n duke lënë pas gjigandë si Japonia, Koreja e Jugut dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës...

Turqia, e para në eksportin e mjeteve motorike drejt BE-së

Industria turke e automobilistikës vijon të thyejë rekorde pas rekordeve dhe të përparojë me një vëllim të qëndrueshëm dhe rritje të vazhdueshme.

Sa i përket eksportit të mjeteve me motor drejt vendeve anëtare të Bashkimit Evropian, Turqia është renditur e para në 2016-n duke lënë pas gjigandë si Japonia, Koreja e Jugut dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Vitin e kaluar, BE-ja ka importuar gjithsej 3,4 milionë mjete motorike me vlerë rreth 45,7 miliardë euro.Lajme të ngjashme