Turqia kap majat në kredinë e mbështetur nga Thesari i Shtetit

“Turqia ka lënë pas Korenë e Jugut dhe është ngjitur në vendin e parë në botë për kredinë e mbështetur nga Thesari”, ka njoftuar të hënën Kryeministri turk, Binali Yildirim...

Turqia kap majat në kredinë e mbështetur nga Thesari i Shtetit

Kryeministri turk, Binali Yildirim, ka bërë me dije të hënën se shuma e kredisë së përdorur në kuadër të mbështetjes me garanci nga Thesari i Shtetit ka arritur në 201 miliardë lira turke (rreth 50 miliardë euro), ndërsa totali i garancisë në 179 miliardë lira turke (afro 45 miliardë euro).

“Turqia ka lënë pas Korenë e Jugut dhe është ngjitur në vendin e parë në botë për kredinë e mbështetur nga Thesari. Ky sistem, të cilin po e aplikojmë me sukses, është bërë shembull për shumë vende”, ka thënë shefi i Ankarasë zyrtare.Lajme të ngjashme