Gazprom rrit eksportin e gazit në drejtim të Turqisë

Sasia e gazit natyror që Gazprom gjatë periudhës në fjalë i shiti Turqisë u rrit për 22%.

Gazprom rrit eksportin e gazit në drejtim të Turqisë

Eksporti i gazit natyror i kompanisë ruse të energjisë, Gazprom, drejt Turqisë gjatë periudhës 1 janar-15 korrik është rritur për 22% në krahasim me vitin e kaluar.

Sipas deklaratës së bërë nga kompania Gazprom është shtuar eksporti i gazit natyror në drejtim të disa vendeve.

Gjatë periudhës 1 janar-15 korrik kompania rriti eksportin e gazit natyror në drejtim të Hungarisë për 26,6%, në Serbi 47,9%, në Bullgari për 12,6% dhe në Greqi 10%.

Gjatë kësaj periudhe me përjashtim të Shteteve të Painkuadruara eksporti i gazit natyror gjithashtu është rritur edhe në drejtim të vendeve të tjera për 12,3% dhe arriti në 102,9 miliardë metra kub.

Sasia e gazit natyror që Gazprom gjatë periudhës në fjalë i shiti Turqisë u rrit për 22%.Lajme të ngjashme