Britani e Madhe – Papunësia në nivelin 4,6 për qind, më e ulëta që prej 1975-s

Papunësia në Britaninë e Madhe u ul në 4,6 për qind në fund të muajit mars, niveli më i ulët që prej vitit 1975, njoftoi të mërkurën Zyra Kombëtare e Statistikave...

Britani e Madhe – Papunësia në nivelin 4,6 për qind, më e ulëta që prej 1975-s

Papunësia në Britaninë e Madhe u ul në 4,6 për qind në fund të muajit mars, niveli më i ulët që prej vitit 1975, njoftoi të mërkurën Zyra Kombëtare e Statistikave (ONS).

“Gjatë periudhës nga janari në mars, vendi numëronte 1,54 milionë të papunë, rreth 152.000 më pak në një vit. Gati 31,95 milionë persona kanë filluar punë në të njëjtën kohë”, theksoi ONS-ja, rreth 381.000 më shumë në një vit.

Rritja përfshin kryesisht të punësuarit, numri i të cilëve është rritur me 282.000 duke arritur në 27 milionë persona, rreth 84 për qind e punësimit total, përfshirë sektorin privat dhe atë publik.

Tregu i punës në Britaninë e Madhe është mbështetur gjithashtu nga rritja e numrit të punonjësve të pavarur, personave që nuk kanë kontratë pune, por që faturojnë shërbime për palë të tjera apo ndërmarrje.

“Lajmi i mirë për konsumatorët është që tregu vazhdon të jetë dinamik pavarësisht ngadalësimit të ekonomisë britanike, verejtur këto kohët e fundit”, theksoi Howard Archer, analist tek IHS-ja.Lajme të ngjashme