Katari në trendin e rritjes së investimeve në Turqi

Në kuadër të panairit “Expo Turkey by Qatar” në kryeqytetin Doha u organizua samiti Turqi-Katar i liderëve të sektorit.

Katari në trendin e rritjes së investimeve në Turqi

Zëvendëskryetari i Dhomës Tregtare të Katarit, Muhammed Bin Ahmed Bin Tovar deklaroi se Katari ka hyrë në trendin e rritjes së investimeve në Turqi, të cilat aktualisht arrijnë shifrën e 20 miliardë dollarëve.

Në kuadër të panairit “Expo Turkey by Qatar” në kryeqytetin Doha u organizua samiti Turqi-Katar i liderëve të sektorit.

Në fjalën e tij të mbajtur gjatë hapjes së samitit Tovar theksoi se këto aktivitete do të forcojnë marrëdhëniet mes dy vendeve.

Duke e bërë të ditur se vëllimi tregtar mes Turqisë dhe Katarit, i cili aktualisht arrin shifrën e 800 milionë dollarëve, do të rritet gjatë viteve të ardhshme, Tovar tha se investimet e Katarit në Turqi kanë hyrë në trendin e rritjes.

Tovar gjithashtu tha se kompanitë turke kanë hedhur firmën në projekte të rëndësishme në Katar të cilat do të kontribuojnë në zhvillimin e vendit, ndërsa shtoi se “Bëhet fjalë për 18 miliardë dollar të cilat janë investuar deri më tani, ndërsa kjo shifër do të rritet edhe më shumë në të ardhmen”.Lajme të ngjashme