Turqi - Pushimet e gjata të Bajramit gjallëruan sektorin e turizmit

Tregu i brendshëm në turizëm këtë vit përjetoi një dinamikë të madhe. Sidomos një efekt pozitiv në sektorin e turizmit patën edhe pushimet prej 9 ditësh të Kurban Bajramit.

Turqi - Pushimet e gjata të Bajramit gjallëruan sektorin e turizmit

Rreth 700 mijë turistë vendorë pushuan në këtë periudhë duke u akomoduar në komplekset turistike të vendit. Një dinamikë të madhe turizmit turk i sollën edhe turistët e ardhur nga Gjermania e Rusia.

Një fluks të madh pati kryesisht në fluturimet e rregullta dhe ato Charter që u realizuan nga Rusia. Në këtë bajram pushuesit veçanërisht u dyndën drejt zonave bregdetare të Turqisë.Lajme të ngjashme