Tsakalotos i bën kërkesë Eurogrupit për miratimin e reformave

Ministri grek i Financave, u bëri thirrje partnerëve të tij të eurozonës për të miratuar gjatë Eurogrupit, reformat e kryera nga vendi i tij, të cilat do të jepnin një ndihmëse të veçantë në planin e investimeve dhe rimëkëmbjes së vendit.

Tsakalotos i bën kërkesë Eurogrupit për miratimin e reformave

“Greqisë i duhet një deklaratë e qartë mbi masat (reformat) në vijim dhe ato që do të merren, të cilat do të ndihmonin vendin për të fituar besimin e investitorëve dhe rimëkëmbjen e vendit”, shkruan Tsakalotos në një letër drejtuar homologëve të tij të eurozonës.

Sipas Tsakalotos, kjo “deklaratë e qartë” e Eurogrupit duhet të theksojë se Greqia është në rrugën e duhur, ndërsa parlamenti grek nisi dje shqyrtimin e reformës mjaft të përfolur të pensioneve.Lajme të ngjashme