Turqia stimulon investimet në sektorin e energjisë së pastër

Turqia deri në vitin 2023 do të kryejë 30 miliardë dollarë investime në energjinë diellore dhe atë të erës.

Turqia stimulon investimet në sektorin e energjisë së pastër

Investimi në prodhimin vendor do të bëjë që gjysma e të ardhurave të mbesin në vend.

Fuqia e instaluar e Turqisë në energjinë diellore është 150 Megavat.

Kjo shifër, korrespondon me 1% të potencialit që ka vendi.

Deri në vitin 2023, ashtu si për energjinë e erës, në rendin e ditës është edhe përshpejtimi i prodhimit të energjisë nga energjia diellore.

Ndërsa prodhimi i panelit diellor vendas gjendet përpara investime.

7 nga 10 kompanitë më të mëdha botërore të prodhimit të paneleve diellore janë kompani kineze.

Ndërsa në Turqi 17 kompani prodhojnë panele vendore.

Qeveria stimulon investimet që do të bëhen për prodhimin e paneleve vendore.Lajme të ngjashme