BE kërkon një menaxhim të kujdesshëm të furnizimit me gaz

Komisioni Evropian në kuadër të strategjisë së sigurisë energjetike paraqiti sot një sërë propozimesh për një menaxhim më të kujdesshëm të furnizimit me gaz të BE-së.

433776
BE kërkon një menaxhim të kujdesshëm të furnizimit me gaz
Miguel Arias Canete.jpg
Miguel Arias Canete2.jpg

Komisioni Evropian në kuadër të strategjisë së sigurisë energjetike paraqiti sot një sërë propozimesh për një menaxhim më të kujdesshëm të furnizimit me gaz të BE-së, prej nënshkrimit të kontratave deri në ndërtimin e infrastrukturës së nevojshme.

“Gazi është një element ende me shumë rëndësi për sistemin tonë energjetik deri në vitin 2030. Por çështja më e rëndësishme nuk është kunsumi më i madh i gazit, por kunsumi në mënyrë më efikase”, u shpreh komisioneri i Rrjetit të veprimit për Klimën, Miguel Arias Canete, gjatë një konference shtypi.

BE-ja mbështetet në dy ekzaminime për zhvillimin e strategjisë së saj, brishtësisë ende të theksuar ndaj një pezullimi të menjëhershëm të furnizimit me gaz, dhe objektivat për një tranzicion energjetik dhe shmangies së energjisë fosileve.

Gazi mund të shërbejë si një urë midis qymyrit dhe energjisë së ripërtëritshme”, u shpreh Canete.Lajme të ngjashme