Turqi: Rritet mirëqenia, përdorimi i linjave ajrore ngrihet 9.3%

Sipas të dhënave të Drejtorisë së Përgjithshme të Ndërmarrjes për Administrimin e Aeroporteve Shtetërore, DHMI, numri i pasagjerëve që kanë marrë shërbime në aeroportet mbarë Turqisë, gjatë muajit nëntor kanë pasur një rritje pre 10,6% duke shkuar në 12

Turqi: Rritet mirëqenia, përdorimi i linjave ajrore ngrihet 9.3%

Ndërsa për periudhën 11 mujore ka pasur një rritje me 9,3% pra 169 milion e 700 mijë pasagjerë.

Ndërsa trafiku i avionëve në aeroporte gjatë muajit nëntor, në krahasim me të njëjtin muaj të vitit të kaluar në fluturimet e brendshme u rrit me 12,2 duke kapur shifrën 66 mijë, në linjat e jashtme pati një rritje prej 6,3%.

Rritja më e lartë në muajin nëntor në fluturimet brenda vendit, u regjistrua në Aeroportin Sabiha Gokçen të Stambollit, Esenboga të Ankarasë dhe Ahmed-i Hani në rrethin Agri (Ağrı).

Ndërsa në fluturimet e transportit të mallrave në muajin nëntor u përjetua një rritje prej 2.5%, kurse për 11 muaj pati një rritje prej 5,8%.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme