Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

Turqia dhe Rusia mund të bien dakord për çmimet e gazit

Turqia ka kërkuar nga Gjykata Ndërkombëtare e Arbitrazhit që të zgjidh mosmarrëveshjet rreth uljes së çmimeve në mes dy kompanive shtetërore.

Turqia dhe Rusia mund të bien dakord për çmimet e gazit

Mosmarrëveshjet rreth çmimit të gazit midis kompanisë shtetërore turke të gazit BOTAS dhe Gazpromit rus, ka gjasa që të zgjidhen pa përfshirjen e gjykatës së arbitrazhit, thonë ekspertët të dielën.

Turqia ka kërkuar nga Gjykata Ndërkombëtare e Arbitrazhit që të zgjidh mosmarrëveshjet rreth uljes së çmimeve në mes dy kompanive shtetërore.

Gazpromi rus kishte ofruar zbritje prej 6 përqind për blerjet e gazit natyror nga Turqia dhjetorin e kaluar, por Turqia kërkoi që zbritja të jetë më e madhe.

Rusia më pas ngriti normën e skontimit në 10,25 përqind në shkurt të këtij viti, por kjo nuk u zbatua kurrë. Kështu që Turqia pas qershorit vendosi që këtë çështje ta dërgojë në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitrazhit.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme