Turqi: Drejt G20, krahas ekonomisë në rend të ditës edhe terrori

Terrori dhe kriza e të strehuarve dominon rendin e ditës së G20.

Turqi: Drejt G20, krahas ekonomisë në rend të ditës edhe terrori

Në samitin e G20 që do të zhvillohet në Antalya të Turqisë gjatë datave 15-16 nëntor, do të përjetohet një risi.

Në Samitin ku do të shqyrtohet ekonomia globale, në tryezë do të shtrohet edhe lufta kundër terrorit dhe kriza e emigrantëve. 

Kërkesa e Presidentit Recep Tayyip Erdogan për të sjellë në rend të ditës në G20 çështjen e terrorit që ka ndikuar, Turqinë, vendet e rajonit dhe tërë botën dhe që si pasojë ka nxjerrë në shesh krizën e emigrantëve, është pranuar nga të gjithë liderët e G20 duke filluar nga Presidenti Obama dhe Kryetari i Shtetit të Rusisë, Vladimir Putin.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme