SHBA-të dhe Kina duan të ndërtojnë bërthamorin e tretë në Turqi

Ministri turk i Energjetikës dhe Burimeve Natyrore, Ali Riza Alaboyun, bëri me dije se centrali i 3-të bërthamor i Turqisë do të ndërtohet në qytezën Igneada të rrethit Kirklareli.

SHBA-të dhe Kina duan të ndërtojnë bërthamorin e tretë në Turqi

“Kemi firmosur një marrëveshje në formën e memorandumit të mirëkuptimit me kinezët dhe firmën amerikane ‘Westinghouse’, të cilët po kryejnë punimet e nevojshme. Po bisedojmë me të gjithë ofruesit. Shumë të interesuar janë edhe japonezët”, theksoi ministri Alaboyun, cituar nga gazeta "Sabah".


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme