Fitch mban të pandryshuar notën kreditore të Turqisë

Agjencia ndërkombëtare e klasifikimit të kredive Fitch Ratings në vlerësimin e fundit nuk ka bërë ndryshme në notën “BBB-“ të Turqisë.

Fitch mban të pandryshuar notën kreditore të Turqisë

Në një deklaratë Agjencia Ndërkombëtare e Klasifikimit të Kredive “Fitch” bën të ditur se disiplina financiare në Turqi nuk është prishur gjatë periudhave zgjedhore.

Sipas deklaratës konfirmimi i notës kreditore të Turqisë, që momentalisht është “BBB-“ reflekton edhe bilancin e fuqishëm publik që ka vendi.

Kjo notë kreditore do të thotë që Turqia është një vend “ku mund të investohet”. Gjithashtu Fitch ka mbajtur të pandryshuar dhe perspektivën e ekonomisë turke, e cila ka qenë “e qëndrueshme”.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme