Fatih Birol, turku në timonin e IEA-së

Ndërkohë që tregjet botërore të energjisë janë trazuar, anija do të drejtohet nga një kapiten turk, që do të sjellë edhe bankën qendrore e energjisë.

Fatih Birol, turku në timonin e IEA-së

Duke filluar nga data 1 shtator, ekonomisti i famshëm turk, Fatih Birol, ka marrë zyrtarisht postin e drejtorit ekzekutiv të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë (IEA).

Në reportazhin e tij të parë si shef i IEA-së, dhënë për gazetën “Hürriyet”, Birol ka thënë se krahas naftës dhe gazit natyror, do ta shndërrojnë Agjencinë Ndërkombëtare të Energjisë edhe në bankë qendrore botërore të energjisë së riciklueshme dhe teknologjive të reja energjetike.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme