Turqi – Shfrytëzimi i kapaciteteve industriale arrin në 75,9%

Banka Qendrore turke deklaroi se raporti i shfrytëzimit të kapaciteteve në industrinë prodhuese në muajin korrik është rritur me 0,8 pikë në krahasim me muajin e mëparshëm dhe është realizuar në nivelin e 75,9%.

Turqi – Shfrytëzimi i kapaciteteve industriale arrin në 75,9%

Banka Qendrore turke deklaroi se raporti i shfrytëzimit të kapaciteteve në industrinë prodhuese në muajin korrik është rritur me 0,8 pikë në krahasim me muajin e mëparshëm dhe është realizuar në nivelin e 75,9%.

Ky është niveli më i lartë që ka shënuar raporti i shfrytëzimit të kapaciteteve që nga dhjetori 2013 e këtej.

Në muajin qershor norma e shfrytëzimit ka qenë 75,1%. Kurse i korrigjuar nga ndikimet sezonale në përgjithësi në prodhimin industrial, norma e shfrytëzimit të kapaciteteve është rritur me 0,2 pikë dhe është realizuar në nivelin e 74,9%.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme