Merkel i kërkon Bundestagut miratimin e ndihmës për Greqinë

Kancelarja gjermane, Angela Merkel theksoi sot se mosmiratimi i një program të ri ndihme për Greqinë do të ishte kaos dhe do të ishte plotësisht e papërgjegjshme për të mos-provuar të paktën krijimin e kësaj ndihme.

Merkel i kërkon Bundestagut miratimin e ndihmës për Greqinë

“Di që shumë prej jush kanë dyshime dhe shqetësime”, theksoi ajo para deputetëve të Bundestagut thirrur për t’u shprehur mbi parimin e kësaj ndihme.

”Askush nuk mund të justifikohet. Por, ne do të reagonim në mënyrë plotësisht të papërgjegjshme nëse nuk do të provonim të ndiqnim këtë rrugë”, theksoi ajo.

”Alternativa do të ishte kaosi”, deklaroi Merkel.

 


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme