Raporti i Bankës Botërore për Bashkimin Evropian

Sipas raportit, ndërkohë që vazhdon të regjistrohet rritje ekonomike në përgjithësi në Evropë, këtë vit pritet një rritje prej 1.8% ndërsa vitin e ardhshëm pritet një rritje në nivel 2%.

296657
Raporti i Bankës Botërore për Bashkimin Evropian

Sipas raportit, vendet e Bashkimit Evropian, si rrjedhojë e rënies së çmimeve të naftës gjatë viteve 2015 dhe 2016 dhe efekteve pozitive të zgjerimit financiar në vazhdim, pritet të ketë rritje ekonomike të shpejtë.

Në raport bëhet e ditur gjithashtu se Gjermania, Hungaria, Irlanda, Polonia dhe Anglia do të realizojnë një rritje të fuqishme ekonomike.

Ndërsa vendet e Evropës Qendrore dhe Lindore, pritet të rriten mbi 2.4%.

Vendet e Evropës Jugore, pavarësisht tkurrjes financiare në Greqi, kanë filluar të kenë rritje ekonomike dhe për vazhdimin e kësaj duhet mbështetur eksporti dhe investimi.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme