Turqia do të përfshihet në marrëveshjen e doganës së BE dhe SHBA

Kryeministri i Turqisë Ahmet Davutoglu i ka dhënë një sihariq botës së biznesit dhe deklaroi se në datën 11 maj do të nënshkruaj memorandumin e përditësuar të mirëkuptimit për Unionin e Doganave.

Turqia do të përfshihet në marrëveshjen e doganës së BE dhe SHBA

Kështu që Turqia do të jetë palë e marrëveshjes së tregtisë së lirë me Bashkimin Evropian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Memorandumi i Mirëkuptimit, nuk do të hapë rrugën vetën për pjesëmarrjen në Tregtinë e Transatlantikut dhe Partneritetit të Tregtisë me Amerikën dhe Bashkimin Evropian por do të sigurojë edhe pjesëmarrjen e Turqisë në marrëveshjet e tjera të tregtisë së lirë të Bashkimit Evropian.

Kështu që do të forcohet edhe potenciali i Turqisë në tregjet në Algjeri, Meksikë dhe Afrikën e Jugu me të cilat Bashkimi Evropian ka nënshkruar marrëveshje.

 


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme