Turqia vendi i dytë për rritjen në fushën e energjetikës

Ministri turk i Energjetikës dhe Burimeve Natyrore Taner Yildiz mbajti një fjalim në Samitin e Turqisë së Re të organizuar në Stamboll dhe tha se janë duke bërë çfarë është e mundur që ti lejnë brezave pasardhës një Turqi më të fuqishme dhe të bukur.

233981
Turqia vendi i dytë për rritjen në fushën e energjetikës

Ministri turk i Energjetikës dhe Burimeve Natyrore Taner Yildiz tha se në sektorin e energjetik, pas Kinës, Turqia është vendi i dytë me rritjen më të madhe.

Ministri turk tha se Turqia, ndër vendet e Bashkimit Evropian, është vendi që e merr më lirë gazin natyror dhe ndër tre vendet që e shet më lirë energjinë elektrike.

Ministri turk i Energjetikës dhe Burimeve Natyrore nënvizoi gjithashtu se në Turqinë që zhvillohet nuk do të ketë sektor në zvogëlim të energjisë por do të ketë një Turqi që rritet edhe më shpejt, çka i ka hije asaj.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme