Stratfor: Turqia do të ngrihet, BE-ja do të rrëzohet

Sipas një raporti të institutit ndërkombëtar të mendimit, Stratfor, Turqia do ta vazhdojë ngritjen e saj edhe përgjatë 10 viteve në vijim.

Stratfor: Turqia do të ngrihet, BE-ja do të rrëzohet

Në raportin e këtij instituti "think-tank", theksohet se Turqia do të dalë në pah si një fuqi rajonale e madhe.

"Ndërkohë që BE-ja do të copëtohet dhe ekonomitë do të dobësohen një e nga një, apo disa vende do të kthehen kah lindjes; Turqia do të mbetet e vetmja fuqi në gjendje për ta bërë një gjë të tillë dhe do të rrisë praninë e saj në Ballkan", parashikon instituti Stratfor.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme