Turqi - Raporti i pjesëmarrjes së gruas në fuqinë punëtore 70%

Zv/kryeministri turk Ali Babaxhan në fjalën që mbajti në mbledhjen përgatitore të L20-s, që është grupi interaktiv i krijuar për sindikatat në kuadër të G20-s, tha se punësimi i gruas në Turqi 3 vitet e fundit ka marrë një shtysë serioze dhe raporti i pjesëmarrjes së grave në fuqinë punëtore ka arritur në nivelin 70%.

Turqi - Raporti i pjesëmarrjes së gruas në fuqinë punëtore 70%

Zv/kryeministri turk Ali Babaxhan (Ali Babacan) mbajti një fjalim në mbledhjen fillestare të L20-s, që është grupi interaktiv i krijuar për sindikatat në kuadër të G20-s.

Babaxhan vuri theksin në faktorin e besimit në ekonomi. “Është e pamundur që në një vend ku mungon besimi të ketë rritje të punësimit”, cilësoi Babaxhan.

Mbledhja fillestare e L20-s u mbajt në Ankara me pjesëmarrjen e sindikatave të punëtorëve nën drejtimin e zv/kryeministrit të Turqisë, Ali Babaxhan.

Babaxhani tha se punësimi i gruas në Turqi 3 vitet e fundit ka marrë një shtysë serioze dhe raporti i pjesëmarrjes së grave në fuqinë punëtore ka arritur në nivelin 70%.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme