Evropianët të kënaqur me peshqit turq

1 nga tre peshqit e kultivuar që shiten sot në Evropë shkojnë nga Turqia.

Evropianët të kënaqur me peshqit turq

Evropianët e kanë pëlqyer peshkun turk.

Në Gjermani shkon trofta, ndërsa në Rusi krapi dhe levreku...

Madje peshqit shiten edhe në vende të tilla si Norvegji dhe Danimarkë, që janë edhe vendet e para që të vijnë në mendje, kur bëhet fjalë për peshkun.

Shumica e peshqve që eksportohen piqen në furrë dhe lihen të presin një ditë nëpër depo të ftohta (frigoriferë).

Pas këtij procesi ata priten në rriska të holla dhe paketohen.

Eksporti i prodhimeve të detit vitin e kaluar ishte realizuar në 565 milion dollarë, këtë vit pritet të arrijë shifrën e 750 milionë dollarëve.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme