Në Ukrainë përurohet ura më e madhe e vendit, e ndërtuar nga një kompani turke

Presidenti ukrainas Vladimir Zelenskiy përuroi urën më të madhe të vendit, e ndërtuar nga kompania turke.

1766849
Në Ukrainë përurohet ura më e madhe e vendit, e ndërtuar nga një kompani turke

Presidenti ukrainas Vladimir Zelenskiy përuroi urën më të madhe të vendit, e ndërtuar nga kompania turke.

Në deklaratën e bërë nga Ambasada Turke në Kiev, thuhet se dhe ura më e madhe moderne në Ukrainë, që është ndërtuar nga një kompanie turke, është vënë në shërbim me ceremoninë ku mori pjesë edhe Zelenskiy.

“Urime të gjithëve që kontribuuan në këtë projekt që na bën të gjithëve krenarë”, tha Presidenti ukrainas.

Zelenskiy kishte inauguruar edhe pjesën e parë të urës në qytetin e Zaporeje në vitin 2020 dhe falënderoi kompaninë turke, kontraktoren e projektit 9 kilometra të gjatë, për përfundimin e punës në kohë.Lajme të ngjashme