Zelenskiy: Rusia po kërkon justifikim për të rritur tensionet në Ukrainë

Presidenti ukrainas Vladimir Zelenskiy tha se Rusia po kërkon një justifikim për të rritur tensionet nën maskën e mbrojtjes së qytetarëve rusë duke vazhduar të lëshojë pasaporta për popullin " në territorin e pushtuar përkohësisht" të Ukrainës.

1764268
Zelenskiy: Rusia po kërkon justifikim për të rritur tensionet në Ukrainë

Presidenti ukrainas Vladimir Zelenskiy tha se Rusia po kërkon një justifikim për të rritur tensionet nën maskën e mbrojtjes së qytetarëve rusë duke vazhduar të lëshojë pasaporta për popullin " në territorin e pushtuar përkohësisht" të Ukrainës.

Sipas Zyrës së Presidentit të Ukrainës, Zelenskiy u takua në Kiev me një delegacion të senatorëve amerikanë, duke përfshirë Amy Klobuchar, Robert Portman, Chris Murphy, Jeanne Shaheen, Richard Blumenthal dhe Roger Wicker.

Zelenskiy falënderoi Kongresin e Shteteve të Bashkuara për solidaritetin me popullin ukrainas përballë sfidave të sigurisë me të cilat përballet vendi i tij.

Duke e informuar delegacionin mbi situatën e sigurisë në kufijtë e Ukrainës, Zelenskiy vuri në dukje nevojën për të përgatitur një paketë sanksionesh parandaluese kundër Rusisë.

Ai tha se Rusia po kërkon një justifikim për të rritur tensionet nën maskën e mbrojtjes së qytetarëve rusë duke vazhduar të lëshojë pasaporta për publikun " në territorin e pushtuar përkohësisht" të Ukrainës.

Senatorët amerikanë shprehën gjithashtu mbështetjen e tyre për sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës, duke nënvizuar të drejtën e vendit për të zgjedhur në mënyrë të pavarur mënyra për të garantuar sigurinë e tij.

 


Lajme të ngjashme