Guterres shpreh shqetësimin për tensionin SHBA-Rusi pas tensionit me Ukrainën

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres paralajmëroi se çdo konflikt që rrjedh nga tensioni SHBA-Rusi do të ishte "katastrofik për Evropën dhe botën".

1762555
Guterres shpreh shqetësimin për tensionin SHBA-Rusi pas tensionit me Ukrainën

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres paralajmëroi se çdo konflikt që rrjedh nga tensioni SHBA-Rusi do të ishte "katastrofik për Evropën dhe botën".

Duke folur për gazetarët në selinë e OKB-së, Guterres vlerësoi bisedimet midis Rusisë, Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe NATO-s për shkak të tensionit në Ukrainë.

Duke thënë se të gjithë janë të shqetësuar për tensionin aktual, Guterres tha: "Dialogu i vendosur për të parandaluar një konflikt që do të jetë katastrofik për Evropën dhe botën dhe për të ulur tensionet është jashtëzakonisht i rëndësishëm."

Rritja e prezencës ushtarake të Rusisë në kufirin ukrainas në muajt e fundit ka rritur edhe shqetësimet se Rusia do të pushtojë Ukrainën dhe tensionin midis Perëndimit dhe Moskës.

Ndërkohë që vazhdojnë thirrjet për ulje e tensionit dhe kontaktet në këtë drejtim, vazhdojnë bisedimet mes Rusisë, SHBA-së dhe NATO-s.Lajme të ngjashme