Libi – Dibeybe mohon pretendimet për takimin e tij me zyrtarët izraelitë

Në platformën zyrtare “Qeveria jonë” në Libi u lëshua një deklaratë në lidhje me raportin e kanalit “Al-Arabiya Al-Hadath” të Arabisë Saudite se Dibeybe ishte takuar me zyrtarë izraelitë në kryeqytetin Aman të Jordanisë.

1761872
Libi – Dibeybe mohon pretendimet për takimin e tij me zyrtarët izraelitë

Kryeministri libian Abdulhamid Dibeybe ka mohuar akuzat se është takuar me zyrtarë izraelitë në Jordani.

Në platformën zyrtare “Qeveria jonë” në Libi u lëshua një deklaratë në lidhje me raportin e kanalit “Al-Arabiya Al-Hadath” të Arabisë Saudite se Dibeybe ishte takuar me zyrtarë izraelitë në kryeqytetin Aman të Jordanisë.

Në deklaratën e lëshuar në emër të qeverisë thuhet: "Dibeybe mohon thashethemet e publikuara në një stacion televiziv se ai është takuar me zyrtarë të qeverisë izraelite. Kjo nuk ndodhi dhe nuk do të ndodhë. Qëndrimi ynë për çështjen palestineze është i qartë dhe i qëndrueshëm."

Raporti i djeshëm i kanalit “Al-Arabiya Al-Hadath” sugjeroi se Dibeybe kishte diskutuar për normalizimin e marrëdhënieve midis Libisë dhe Izraelit me kreun e shërbimit të inteligjencës së jashtme të Izraelit (Mossad) në Aman.

Raporti pretendonte se Dibeybe kishte kërkuar mbështetjen e Izraelit për të qëndruar në detyrë gjatë periudhës së tranzicionit përpara zgjedhjeve.Lajme të ngjashme