Avionët e NATO-s gjatë këtij viti interceptuan 370 avionë të paidentifikuar

Avionët e NATO-s janë ngritur 370 herë këtë vit për të interceptuar avionët të pa identifikuar pranë hapësirës ajrore aleate mbi Evropë.

1753676
Avionët e NATO-s gjatë këtij viti interceptuan 370 avionë të paidentifikuar

Avionët e NATO-s janë ngritur 370 herë këtë vit për të interceptuar avionët të pa identifikuar pranë hapësirës ajrore aleate mbi Evropë.

Sipas NATO-s, nga 370 ngritjet e avionëve të aleancës, 270 ishin në përgjigje të avionëve rusë.

Shumica dërrmuese e përgjimeve kundër avionëve rusë ndodhën në rajonin e Baltikut, ku NATO kryen misione patrullimi ajror për Estoninë, Letoninë dhe Lituaninë.

Parandalimet në përgjithësi përfunduan pa incidente. Avionët e NATO-s i gjurmuan derisa u ngritën për të identifikuar avionin e huaj që po afrohej dhe më pas u larguan nga hapësira ajrore. Thuhet se shumë pak avionë të huaj kanë hyrë në hapësirën ajrore të NATO-s.

Në të gjithë Evropën, më shumë se 60 avionë luftarakë të NATO-s po mbahen në gatishmëri të lartë të vazhdueshme për t'iu përgjigjur avionëve të tjerë luftarakë ose avionëve civilë që kanë humbur kontaktin me kullat e kontrollit.

NATO ka dy qendra të operacioneve ajrore në Evropë, një në Gjermani dhe tjetra në Spanjë. Qendra në Gjermani monitoron të gjitha lëvizjet në veriun e kontinentit ndërsa ajo në Spanjë pjesën jugore.Lajme të ngjashme