Policia izraelite arrestoi 3 zyrtarë të Xhamisë Al-Aksa

Policia izraelite ka arrestuar tre zyrtarë të xhamisë Al-Aksa në qytetin e vjetër të Jerusalemit Lindor të pushtuar.

1752700
Policia izraelite arrestoi 3 zyrtarë të Xhamisë Al-Aksa

Policia izraelite ka arrestuar tre zyrtarë të xhamisë Al-Aksa në qytetin e vjetër të Jerusalemit Lindor të pushtuar.

Zyrtarët e Administratës së Fondacioneve Islamike të Jerusalemit thanë në një deklaratë se policia izraelite i provokoi ata duke bërë komente të papërshtatshme ndaj zyrtarëve në xhaminë Al-Aksa.

Më pas u regjistrua se kishte një grindje midis policisë dhe zyrtarëve dhe se policia izraelite rrethoi Xhaminë e Kubesë për të arrestuar rojën e Kompleksit Al-Aksa, Luey Abu Sad.

Policia izraelite arrestoi Abu Sadin, si dhe Helil Et-Terhuni dhe zyrtarin e departamentit të pastrimit të Kompleksit, Raid Zugayir menjëherë pas rrethimit.

Policia izraelite, e cila ka një rajon policie brenda Kompleksit dhe është e vendosur në portat e Al-Aksasë, shpesh u krijon palestinezëve vështirësi brenda dhe jashtë kompleksit, duke krijuar gjithashtu pengesa të ndryshme për zyrtarët.Lajme të ngjashme