Kirgizia merr në dorëzim dronët e armatosur “Bayraktar TB” të blerë nga Turqia

Dronët e armatosur “Bayraktar TB2”, të cilat Kirgizia i bleu nga Turqia, kanë mbërritur në Kirgizi.

1749500
Kirgizia merr në dorëzim dronët e armatosur “Bayraktar TB” të blerë nga Turqia

Dronët e armatosur “Bayraktar TB2”, të cilat Kirgizia i bleu nga Turqia, kanë mbërritur në Kirgizi.

Në një deklaratë me shkrim të bërë nga Qendra e Informimit të Presidencës kirgize, Presidenti Sadir Caparov inspektoi dronët e armatosur Bayraktar TB2 të blera nga Turqia për përdorim në Shërbimin e Rojës Kufitare të Komitetit Shtetëror për Sigurinë Kombëtare të Kirgizisë.

Caparov u informua për sistemin operativ të dronëve dhe u bë një fluturim demonstrues.

Dronët do të përdoren tërësisht për të garantuar sigurinë e mbrojtjes së vendit, përfshirë mbrojtjen e kufijve shtetërorë.Lajme të ngjashme