Bjellorusi – Evakuohet kampi i emigrantëve në kufi me Poloninë

Personat që kërkojnë të emigrojnë në Evropë që ndodhen në kufirin Bjellorusi-Poloni evakuuan plotësisht kampin që kishin ngritur përgjatë kufirit dhe u zhvendosën në një zonë të mbyllur të përgatitur nga qeveria bjelloruse brenda zonës kufitare.

1735933
Bjellorusi – Evakuohet kampi i emigrantëve në kufi me Poloninë

Personat që kërkojnë të emigrojnë në Evropë që ndodhen në kufirin Bjellorusi-Poloni evakuuan plotësisht kampin që kishin ngritur përgjatë kufirit dhe u zhvendosën në një zonë të mbyllur të përgatitur nga qeveria bjelloruse brenda zonës kufitare.

Përgjatë kufirit në Grodno, Bjellorusi, njerëzit që kërkojnë të emigrojnë në Evropë mblodhën gjërat e tyre dje në kampet e ngritura me mjetet e tyre në pyll dhe në pikën kufitare.

Familjet me fëmijë nga emigrantët, përfshirë ato nga Siria, Afganistani, Irani dhe disa vende të tjera aziatike dhe afrikane, kryesisht Iraku, janë larguar nga kampi.

Përveç disave që mbetën duke u larguar nga kampi në mbrëmje, zona pranë kufirit polak ishte plotësisht e zbrazët.

Komiteti Shtetëror i Kufirit të Bjellorusisë njoftoi se gazetarët nuk mund të punojnë në këtë zonë sepse nuk ka mbetur më njeri në kampin në pikën kufitare dhe se ata mund të vazhdojnë të punojnë në qendrën logjistike ku janë vendosur emigrantët.

Me urdhër të Presidentit të Bjellorusisë, Aleksandr Lukashenko, së fundmi iu shpërnda ndihma emigrantëve të vendosur në ambiente të mbyllura në qendrën logjistike në rajonin kufitar Bruzgi, si ndihma mjekësore, ushqim i nxehtë, ujë, produkte higjienike dhe jastëkë, jorgan dhe dyshekë.

Grupet e emigrantëve u nisën shpejt drejt hapësirës qendrore të mbyllur pasi kaluan 10 ditë në tenda në mot të ftohtë.

Ndërkohë, zëdhënësja e Presidencës së Bjellorusisë Natalya Eysmont tha se tashmë ka rreth 7.000 emigrantë në territorin bjellorus, ndërsa rreth 2.000 njerëz janë duke pritur në kampin në kufirin Bjellorusi-Poloni. Eysmont vuri në dukje se 200 deri në 500 persona ndodhen gjithashtu në pika të tjera kufitare bjelloruse me Evropën, duke shtuar se ata u kthyen në Bjellorusi nga forcat polake të sigurisë.Lajme të ngjashme