Gjenevë – Vazhdon takimi i Komitetit Kushtetues Sirian

Raundi i gjashtë i takimeve të Komitetit Kushtetues Sirian në zyrën e Kombeve të Bashkuara (OKB) në Gjenevë të Zvicrës, vazhdon me ditën e katërt të sesioneve.

1723048
Gjenevë – Vazhdon takimi i Komitetit Kushtetues Sirian

Raundi i gjashtë i takimeve të Komitetit Kushtetues Sirian në zyrën e Kombeve të Bashkuara (OKB) në Gjenevë të Zvicrës, vazhdon me ditën e katërt të sesioneve.

Anëtarët opozitarë të Komitetit, përfaqësues të organizatave joqeveritare (OJQ) dhe përfaqësues të regjimit të Asadit hynë në kompleksin e OKB-së për takimet, të cilat u kryesuan nga Përfaqësuesi Special i OKB-së për Sirinë Geir O. Pedersen.

Gjatë bisedimeve të sotme, të dy palët do të diskutojnë kundër terrorizmit dhe ekstremizmit si pjesë e "projektit të kushtetutës së re siriane", që është agjenda kryesore e raundit të gjashtë të takimeve.

Përveç kësaj, çështjet e sovranitetit kombëtar, ushtrisë, sigurisë, inteligjencës dhe sundimit të ligjit gjithashtu do të diskutohen gjatë këtyre takimeve.

Raundi i gjashtë i takimeve të Komitetit Kushtetues Sirian përfundon nesër.

 


Lajme të ngjashme