Sulm me bombë në një xhami shiite në Afganistan, raportohen shumë të vrarë

Si pasojë e një sulmi me bombë gjatë faljes së xhumasë në Xhaminë Shiite, Fatimiyya në provincën jugore Kandahar të Afganistanit, e njohur si bastioni i talibanëve, sipas përcaktimeve të para u vranë të paktën 30 njerëz.

1720196
Sulm me bombë në një xhami shiite në Afganistan, raportohen shumë të vrarë

Si pasojë e një sulmi me bombë gjatë faljes së xhumasë në Xhaminë Shiite, Fatimiyya në provincën jugore Kandahar të Afganistanit, e njohur si bastioni i talibanëve, sipas përcaktimeve të para u vranë të paktën 30 njerëz.

Forcat talibane bllokuan të gjitha rrugët që çojnë në xhaminë ku u krye sulmi.

Edhe javën e kaluar u krye një sulm me bombë në një xhami shiite në provincën Kunduz në veri të vendit dhe 46 persona u vranë në këtë sulm.

Përgjegjësinë për sulmin e mori organizata terroriste DAESH.

 Lajme të ngjashme