SHBA – Sulmohet xhamia në Michigan

Një sulm ndaj një xhamie në shtetin Michigan të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) ka shkaktuar shqetësim të thellë tek myslimanët.

1718900
SHBA – Sulmohet xhamia në Michigan

Një sulm ndaj një xhamie në shtetin Michigan të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) ka shkaktuar shqetësim të thellë tek myslimanët.

Sulmi që ndodhi pas lutjeve të mbrëmjes në xhaminë në Rochester Hills të Detroitit, ku ndodheshin edhe fëmijët që luanin brenda, shqetësoi komunitetin dhe familjet e myslimane.

Sulmuesi i paidentifikuar theu derën dhe dritaret e xhamisë me një pajisje.

Mohammed Ahmed, një zyrtar i xhamisë, tha për mediat lokale se "Kjo ishte shumë e frikshme. Sepse gratë, fëmijët ishin atje. Ne zakonisht ndihemi shumë të sigurt në këtë lagje, por kjo i ka tronditur të gjithë, veçanërisht fëmijët. Ata nuk dua të vij më në xhami.”

Policia po vijon hetimet për ngjarjen.

Zyrtarët e xhamisë thanë se ata u transferuan në Rochester Hills, të cilën ata e konsideruan më të sigurt në 2008 pasi xhamia e tyre në zonën e Detroitit u dogj në vitin 1980, dhe se asnjë sulm i tillë nuk kishte ndodhur ndonjëherë në xhaminë e tyre të re, përveç disa abuzimeve verbale.Lajme të ngjashme