Shtëpia e Bardhë mohon se Pentagoni ka rekomanduar lënien e 2.500 trupave në Afganistan

Shtëpia e Bardhë mohoi se Departamenti i Mbrojtjes i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (Pentagon) kishte rekomanduar vendosjen e trupave në Afganistan.

1712049
Shtëpia e Bardhë mohon se Pentagoni ka rekomanduar lënien e 2.500 trupave në Afganistan

Shtëpia e Bardhë mohoi se Departamenti i Mbrojtjes i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (Pentagon) kishte rekomanduar vendosjen e trupave në Afganistan.

Shtëpia e Bardhë lëshoi ​​një deklaratë pasi gjenerali Mark Milley, shefi i Shtabit të Përbashkët të Shteteve të Bashkuara tha në seancën e Komitetit të Senatit të Forcave të Armatosura se "në kundërshtim me pretendimin e Presidentit të SHBA-së Joe Biden, ai dhe komandantët e tjerë kanë këshilluar administratën të lë 2.500 trupa në Afganistan, por kjo nuk është pranuar”.

Duke iu referuar intervistës së Presidentit Biden të bërë më 19 gusht me kanalin televiziv “ABC” gjatë procesit të tërheqjes nga Afganistani zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë Jen Psaki në një deklaratë në llogarinë e saj në Twitter tha: "Siç tha Biden në intervistën me ABC, ishte në interesin tonë kombëtar t'i jepnim fund luftës në Afganistan. Biden tha se rekomandimet ishin divergjente, por këshilltarët e lartë ushtarak ranë dakord se lënia e 2.500 trupave në Afganistan për shkak të marrëveshjes së administratës së mëparshme nënkuptonte përshkallëzimin e tensioneve. Sekretari i Mbrojtjes, shefi i Shtabit të Përgjithshëm dhe komandanti i CENTCOM gjenerali (Kenneth) McKenzie gjithashtu e theksoi këtë."

"Këshilltarët tuaj kryesorë ushtarak ju këshilluan për kohën e tërheqjes, ju kërkuan të lini 2.500 trupa atje, apo jo?" u pyet Biden në një intervistë të 19 gushtit në ABC.

“Kishte një dallim në lidhje me këtë, por kjo nuk është e vërtetë", tha ai.

Pasi moderatori pyeti përsëri se "A nuk ju thanë ata që duan që trupat të qëndronin atje?" Biden tha se "Ata nuk dhanë ndonjë mendim të kundërt mbi kohën ose faktin që trupat të qëndrojnë atje."

 


Lajme të ngjashme