Përleshjet në Jemen: 67 të vrarë, shumica militantë huthi

Në qytetet Marib dhe Shebve të Jemenit, 67 persona humbën jetën si pasojë e përleshjeve midis forcave qeveritare dhe huthitëve.

1711475
Përleshjet në Jemen: 67 të vrarë, shumica militantë huthi

Në qytetet Marib dhe Shebve të Jemenit, 67 persona humbën jetën si pasojë e përleshjeve midis forcave qeveritare dhe huthitëve.

Gjatë përleshjeve, forcat e koalicionit të udhëhequr nga Arabia Saudite mbështetën forcat qeveritare me sulme ajrore.

Deklarohet se 58 nga të vrarët ishin militantët huthi.

Bëhet e ditur se avionët e koalicionit kryen më shumë se 20 sulme ajrore brenda një dite në Jemen.

Qyteti Marib njihet si një nga bastionet më të rëndësishme të qeverisë legjitime të Jemenit. Qyteti zotëron gjithashtu shtretër nafte dhe gazi natyror.Lajme të ngjashme