SHBA – Antonio Guterres dhe Ersin Tatar takohen për zgjidhjen me dy shtete në Qipro

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, u takua të shtunën me Presidentin e Republikës Turke të Qipros së Veriut (RTQV/TRNC), Ersin Tatar.

1710561
SHBA – Antonio Guterres dhe Ersin Tatar takohen për zgjidhjen me dy shtete në Qipro

Në SHBA për të shpjeguar zgjidhjen me dy shtete në Qipro, Ersin Tatari u takua me Antonio Guterresin në selinë e OKB-së në Nju-Jork.

Sipas një deklarate me shkrim nga Sekretariati i Përgjithshëm i OKB-së në lidhje me takimin në fjalë, Guterresi dhe Tatari “shkëmbyen pikëpamjet e tyre për Qipron”.

Po ashtu Guterresi do të zhvillojë të hënën e 27 shtatorit një takim trepalësh me Tatarin dhe liderin e Administratës Grekoqipriote (AGQ/GCA), Nicos Anastasiades.Lajme të ngjashme