Huthitë marrin nën kontroll bastionin e fundit të forcave qeveritare në provincën Al-Bayda

Huthitë e mbështetur nga Irani në Jemen morën kontrollin e qendrës së rrethit Es-Savmea, që është bastioni i fundit i forcave qeveritare në provincën Al-Bayda, e cila ndodhet në pjesën qendrore të vendit.

1706726
Huthitë marrin nën kontroll bastionin e fundit të forcave qeveritare në provincën Al-Bayda

Huthitë e mbështetur nga Irani në Jemen morën kontrollin e qendrës së rrethit Es-Savmea, që është bastioni i fundit i forcave qeveritare në provincën Al-Bayda, e cila ndodhet në pjesën qendrore të vendit.

Sipas informacioneve të marra nga zyrtarët ushtarakë, rrethi Savmea u bë skenë e përplasjeve të dhunshme midis huthitëve dhe forcave qeveritare.

Si pasojë ata pushtuan qendrën e rrethit Es-Savmea, që ishte bastioni i fundit i forcave qeveritare në provincën Al-Beyda.

Zyrtarët ushtarakë deklaruan se dështimi për të ofruar ndihmën dhe mbështetjen e nevojshme për ushtrinë jemenase ishte efektiv në rënien e këtij qyteti.Lajme të ngjashme