Jerusalem - Policia izraelite përdor forcë kundër palestinezëve

Policia izraelite përdori forcë kundër palestinezëve në Portën e Damaskut të Qytetit të Vjetër në Jerusalemin Lindor të okupuar.

1677402
Jerusalem - Policia izraelite përdor forcë kundër palestinezëve

Policia izraelite përdori forcë kundër palestinezëve në Portën e Damaskut të Qytetit të Vjetër në Jerusalemin Lindor të okupuar.

Incidenti ndodhi pasi me dhjetëra hebrenj fanatikë të shoqëruar nga policia hynë në xhaminë Al-Aksa mëngjesin e sotëm dhe pasditen e kaluar.

175 hebrenj fanatikë të mbrojtur nga policia izraelite bastisën xhaminë Al-Aksa duke hyrë nga Porta e Marokut (Al-Megaribe), që ndodhet në pjesën jugore të oborrit të kompleksit.

Pritet që hebrenjtë fanatikë t’i vazhdojnë presionet edhe pas namazit të drekës.

Bastisje të tilla të hebrenjve fanatikë sjellin përshkallëzimin e tensionit në rajon.

 


Lajme të ngjashme