Iraku u bën thirrje vendeve fqinje për dialog

Ministri i Jashtëm irakian Fuad Hussein bëri thirrje për një takim dialogu në Bagdad, i cili do të sjellë vendet fqinje së bashku për të zgjidhur të gjitha problemet e rajonit.

1658325
Iraku u bën thirrje vendeve fqinje për dialog

Ministri i Jashtëm irakian Fuad Hussein bëri thirrje për një takim dialogu në Bagdad, i cili do të sjellë vendet fqinje së bashku për të zgjidhur të gjitha problemet e rajonit.

Sipas një deklarate me shkrim të lëshuar nga Ministria e Jashtme irakiane Husseini u takua me homologun e tij egjiptian Samih ShukriTakimin e Konsultimit të Ministrave të Jashtëm Arabë në Doha të Katarit.

Husseini tha se Iraku dëshiron të forcojë konsultimet e tij me Egjiptin për shkak të besimit në rolin aktiv të tij në rajon.

Ai bëri thirrje për një takim dialogu në Bagdad për të bashkuar vendet fqinje me Irakun për të sjellë më afër perspektivave për zgjidhjen e të gjitha problemeve të rajonit dhe për të forcuar mekanizmin e dialogut.

“Brenda kornizës së këtij dialogu, është e domosdoshme të punojmë drejt zgjidhjes së krizave dhe problemeve dhe të bëjmë përpjekje për të ruajtur stabilitetin dhe sigurinë”, tha Husseini, ndërsa shtoi se "Përshkallëzimi i problemeve nuk i shërben rajonit."

 


Lajme të ngjashme