Autoritetet irakiane refuzojnë thirrjet e grupeve shiite për shkatërrimin e tyrbes së Imamit të Madh

Nënsekretari i Sigurisë Kombëtare Irakiane, Qasim Araci tha se ata refuzojnë thirrjet për të prishur tyrben e Imam-i Azam Abu Hanife en-Numan (Imami i Madh) në kryeqytetin Bagdad.

1657477
Autoritetet irakiane refuzojnë thirrjet e grupeve shiite për shkatërrimin e tyrbes së Imamit të Madh

Nënsekretari i Sigurisë Kombëtare Irakiane, Qasim Araci tha se ata refuzojnë thirrjet për të prishur tyrben e Imam-i Azam Abu Hanife en-Numan (Imami i Madh) në kryeqytetin Bagdad.

Araci u takua me anëtarët e Këshillit Koordinues të Inteligjencës Kombëtare në Bagdad mes thirrjeve për shkatërrimin e tyrbes në Kompleksin Imam-i Azam.

“Ne i hedhim poshtë thirrjet sektare që synojnë paqen shoqërore (thirrje për shkatërrimin e Varrit të Imam-i Azam Abu Hanife en-Numan). Forcat tona të sigurisë do t'i rezistojnë thirrjeve të tilla në mënyrën më të fortë të mundshme", tha ai.

Araci vuri në dukje gjithashtu se Ajatullah Ali Es-Sistani, i cili konsiderohet autoriteti më i lartë fetar shiit i vendit, udhëheqësit kryesorë të opinionit dhe fiset irakiane kanë një "rol pengues" kundër thirrjeve të tilla që kërkojnë të godasin paqen shoqërore.

Në Bagdad, disa qarqe, përfshirë një numër grupesh radikale shiite, kishin bërë thirrje nëpërmjet mediave sociale për të shkatërruar tyrben e Imam-i Azam Abu Hanife en-Numan në rrethin Azamiye të kryeqytetit Bagdad.

Në krye të kësaj, masat e sigurisë u ngritën rreth kompleksit ku ndodhet varri dhe Nënsekretari i Sigurisë Kombëtare Araci, i shoqëruar nga komandantët ushtarakë, vizitoi zonën Azamiye.

Në Bagdad disa ditë më parë, një grup (Shiit) bëri thirrje për prishjen e statujës së Khalifa Abu Jafar Al-Mansur të epokës Abaside, i njohur si "mbrojtësi i kryeqytetit".Lajme të ngjashme