Hamasi përkrah Turqinë në çështjen e "gjenocidit armen"

Zëdhënësi i Hamasit Sami Abu Zuhri shprehu mbështetjen për Turqinë kundër karakterizimit të Presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) Joe Biden të ngjarjeve të vitit 1915 si "gjenocid".

1628316
Hamasi përkrah Turqinë në çështjen e "gjenocidit armen"

Zëdhënësi i Hamasit Sami Abu Zuhri shprehu mbështetjen për Turqinë kundër karakterizimit të Presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) Joe Biden të ngjarjeve të vitit 1915 si "gjenocid".

 

Abu Zuhri reagoi ndaj karakterizimit të SHBA-së në turqisht në llogarinë e tij në Twitter.

"Ne qëndrojmë me Turqinë përballë presionit dhe ndërhyrjes amerikane", shkruan Abu Zuhri, duke shtuar se "përpjekja e SHBA-së për të përdorur çështjen e pakicave është një lojë e lirë me të cilën askush nuk mashtrohet më".

 


Lajme të ngjashme