Francë – Mesazhe raciste nga celulari i policit që gjykohet për goditjen e muzikantit afrikan

Nga celulari i njërit nga tre policët që gjykohen në Francë për goditjen e një muzikanti afrikan dolën mesazhe raciste.

1626530
Francë – Mesazhe raciste nga celulari i policit që gjykohet për goditjen e muzikantit afrikan

Nga celulari i njërit nga tre policët që gjykohen në Francë për goditjen e një muzikanti afrikan dolën mesazhe raciste.

Një program në kanalin televiziv “France 2” tregoi disa të dhëna telefonike të njërit prej tre policëve të akuzuar për goditjen e një muzikanti afrikan në 21 nëntor të vitit të kaluar.

Një mesazh i majit nga një grup bisedimesh policie tregon një foto të oficerit të policisë amerikane Derek Chauvin duke gjunjëzuar qafën e afro-amerikanit George Floyd. Fotoja lexon, "Duke nxjerrë ajrin nga shtrati në fund të natës."

Polici gjithashtu i dërgoi mesazhe një të afërmi në gusht dhe i dërgoi një mesazh të sharë për njerëzit me origjinë afrikane një të afërmi i cili pyeti për rastin. Pasi një i afërm e paralajmëroi atë të mos ishte racist, polici pretendoi se nuk ishte racizëm.

Në rrethin e 17-të të Parisit, producenti muzikor Michel Zecler iu nënshtrua dhunës së tre oficerëve të policisë, dy prej të cilëve ishin me uniformë, të cilët hynë pas tij kur ai hyri në studio.

Zecler u qëllua nga policia për 20 minuta dhe fqinjët e tij, të cilët dëgjuan thirrje për ndihmë, shkuan për të ndihmuar nga dera e pasme e zyrës.

Duke parë fqinjët e tij, policët u larguan nga studioja e Zecler dhe thirrën përforcime. Një oficer policie hodhi gaz lotsjellës brenda, duke bërë që Zecler të dilte jashtë.Lajme të ngjashme