Irak - Presidenti Salih priti në takim Kryetarin e ri të Frontit Turkmen, Hasan Turan

Presidenti irakian Berhem Salih dhe Kryetari i Frontit Turkmen të Irakut, Hasan Turan shqyrtuan çështjet në lidhje me sigurinë dhe stabilitetin e Kirkukut.

1620483
Irak - Presidenti Salih priti në takim Kryetarin e ri të Frontit Turkmen, Hasan Turan

Presidenti irakian Berhem Salih dhe Kryetari i Frontit Turkmen të Irakut, Hasan Turan shqyrtuan çështjet në lidhje me sigurinë dhe stabilitetin e Kirkukut.

Sipas deklaratës me shkrim të bërë nga Presidenca irakiane, Salih priti në takim në Pallatin Presidencial në kryeqytetin Bagdad, Hasan Turan, Kryetarin e ri të Frontit Turkmen të Irakut.

Në deklaratë bëhet e ditur gjithashtu se gjatë takimit, ku u diskutuan çështjet aktuale, veçanërisht shërbimet në Kirkuk, u theksua se duhet të mbështetet dialogu midis përbërësve të qyteti dhe duhet të forcohet siguria dhe stabiliteti i qytetit.

Duke u theksuar se "çështjet e mbetura pezulluar në Kirkuk duhet të zgjidhen përmes kushtetutës", gjithashtu u nënvizua se "Kushtet e jetesës së banorëve të qytetit duhet të përmirësohen pa përjashtuar askënd dhe të gjitha zgjidhjet duhet të varen nga vullneti i njerëzve."

Në deklaratë, Salih theksohet të ketë thënë në takim, "Kirkuku është një qytet i pasur me burime natyrore dhe njerëzore. Kjo situatë duhet të sjellë pasoja pozitive mbi popullin e Kirkukut. Terroristët që destabilizojnë Kirkukun duhet të parandalohen."  

Edhe Turan falënderoi Presidentin Salih, i cili mbështet jetesën në paqe në Kirkuk.Lajme të ngjashme