Aksident në rrjetin e shpërndarjes së energjisë elektrike në objektin bërthamor Natanz të Iranit

Zëdhënësi i Agjencisë Iraniane të Energjisë Atomike Behruz Kemalvendi njoftoi një aksident në rrjetin e shpërndarjes së energjisë elektrike në objektin bërthamor Natanz në Isfahan.

1618946
Aksident në rrjetin e shpërndarjes së energjisë elektrike në objektin bërthamor Natanz të Iranit

Zëdhënësi i Agjencisë Iraniane të Energjisë Atomike Behruz Kemalvendi njoftoi një aksident në rrjetin e shpërndarjes së energjisë elektrike në objektin bërthamor Natanz në Isfahan.

Kemalvendi deklaroi se askush nuk u lëndua dhe nuk ndodhi ndotje, ndërsa shtoi se hetimet për shkakun e incidentit po vazhdojnë.

Në korrik të vitit 2020 në Objektin Bërthamor Natanz në Isfahan të Iranit, kishte rënë një zjarr për të cilin pretendohej se ishte një sulm izraelit.

Dje, me urdhër të Presidentit Hassan Rouhani, u vu në veprim një zinxhir centrifugal IR6 prej 146 njësive, të cilat do të prodhojnë 10 herë më shumë uranium sesa centrifugat e mëparshme.

 


Lajme të ngjashme