Tebbun: Algjeria nuk do të marrë pjesë në operacionet franceze në rajonin bregdetar të Afrikës

Presidenti algjerian Abdulmajid Tebbun ka njoftuar se vendi i tij përfundimisht nuk do të marrë pjesë në operacionet franceze kundër terrorizmit në rajonin bregdetar të Afrikës.

1593222
Tebbun: Algjeria nuk do të marrë pjesë në operacionet franceze në rajonin bregdetar të Afrikës

Presidenti algjerian Abdulmajid Tebbun ka njoftuar se vendi i tij përfundimisht nuk do të marrë pjesë në operacionet franceze kundër terrorizmit në rajonin bregdetar të Afrikës.

Në një intervistë me televizionin shtetëror algjerian, Tebbun foli në lidhje me lajmet e publikuara në mediat franceze për deklaratat e Presidentit francez Emmanuel Macron se Algjeria ka rënë dakord të marrë pjesë në operacionet antiterrorizëm në rajonin Bregdetar.

"Ne nuk do të marrim pjesë në operacionet kundër terrorizmit në rajonin bregdetar të Afrikës. Unë sigurisht nuk do t'i dërgoj bijtë e popullit tim në ushtri për t'i sakrifikuar ata përkrah çdo pale", bëri të ditur Tebbun duke e mohuar deklaratën e Macronit.

Tebbun tha se marrëveshja ndërvepruese e Samitit Arab, i cili ishte planifikuar të mbahej në Algjeri në mars të vitit të kaluar, por që u shty për shkak të epidemisë së llojit të ri të koronavirusit, nuk kishte gjasa të mbahej në distancë dhe u anulua për t'u mbajtur pas epidemisë.Lajme të ngjashme